160 kr ︎ Tilføj til kurv
Gry Stokkendahl Dalgas

Det er herfra jeg vil begynde at tale, disse ord kan finde vej, 3. udgave


Digte / Optegnelser / Breve

60 sider

Tryk og bogbind:
OVBIDAT

Udgivelsesdato:
2. november 2021

Oprindelig udgivelsesdato:
22. november 2019

ISBN 978-87-973632-1-8
Jeg håber, Sexologisk læser med her. Og at alle læser med, for hæftet er en social begivenhed, en dialog. Ikke bare med den lange liste af transkønnede og gender benders der viser sig igennem bogen og har givet jeget håb - hvor Bowie bare er en af dem: Sophie, Left at London, Samantha Carter, Gertrude Stein, Told Slant, Jeanne d’Arc og så videre - men alle.
     Kamilla Löfström, Information

Dalgas’ debut lader til at være skrevet med ønsket om, at ingen skal føle, som Samantha Carter gjorde. Ingen skal længere tro, at de er helt alene og afsondrede. Derfor skal bogen heller ikke være et lukket rum, men et gennemtrængeligt og polyfont værk. “Al sang er også sang i andre, tekst er også noget andre kan sige. Nogen kunne læse dette op og gøre teksten til deres” skriver Dalgas, det er både en smuk forhåbning og et generøst tilbud.
     Benedicte Gui de Thurah Huang, Politiken

... og jeg vil bare igen opfordre alle til at læse den, den er sprød og smuk, den har faktisk det hele, den burde vinde priser, den burde blive nævnt i hver eneste hyperaktuelle tendensartikel om alt fra køn til kapitalisme til venskab og solidaritet til kosmisk poesi, den burde ligge i hvert eneste ensomme træhus langt inde i skoven, og indtil den gør det vil jeg grine giftigt, there’s something happening here but you don’t know what it is, siger jeg så bare.
     Lea Marie Løppenthin

Jeg føler næsten, at jeg har fundet en personlig flaskepost på stranden indeholdende en dråbe hjerteblod - halvvejs destilleret til kunst. Ligesom Elisa i eventyret om “De vilde Svaner” tavst lidende vævede brændenældeskjorter syr denne gryende transkvinde uden stor smerte sin egen poetiske dåbsskjorte, mens hendes mor strikker hende en uldtrøje fra Femina: “Orange og gylden, alpaka.”
     Dag Heede, Standart